Учители от ПГМСС – с. Средище, обл. Силистра  проведоха мобилност по програма „Еразъм+“

Учители от ПГМСС – с. Средище, обл. Силистра  проведоха мобилност по програма „Еразъм+“

Учители от ПГМСС – с. Средище, обл. Силистра  проведоха мобилност по програма „Еразъм+“

В изпълнение на подписан договор № 2022-1-BG01-KA121-VET-000059104, “Професионалисти на Бъдещето“ по програма „Еразъм +”, КД 1 – „Образователна мобилност“ , 8 учители по професионална подготовка от ПГМСС „Н.Вапцаров“ с. Средище посетиха гр. Бурса, Турция за времето от 09.04. до 15.04.2023г. Основната цел на проекта е надграждане и подобряване на ключовите професионални знания и умения на учителите.
За времето на мобилността учителите посетиха:

  • партньорското училище “Hürriyet Mtal” в Бурса, където се запознаха с образователната система на страната и организацията на практическото обучение на учениците. Особено полезно бе споделеното, че през последните две години от четиригодишният курс на обучение е преобладаващ броят часове по практика, които се провеждат два или три дни от седмицата в реални работни условия във фирмите – партнъори. Учителите разгледаха материалната база на училището- учебни кабинети, работилници, лаборатории, училищния музей и училищната библиотека.
  • фирма FIMAKS MAKİNA за производство на прикачна и самоходна селскостопанска техника, използвана основно в животновъдството. Учителите се запознаха с всички етапи от производствения процес, организацията и възможностите по провеждане на учебните практики на ученици от различни училища и специалности.
  • Автосервизи на две от водещите марки автомобили в света – TOYOTA и RENAULT, автосервизи GANİ OTOMASYON и LÜTFİ OTOMASYON където учителите имаха възможност да наблюдават, проучват и разговарят със специалисти относно организацията на учениците в реални работни места. Получиха много полезна информация и научиха за изискванията, които фирмите имат към стажантите.
  • Технически университет BURSA TEKNİK ÜNİ – един от най-предприемчивите и иновативни университети в Турция. Той се класира на първо място в Турция с 23 проекта в 2244 Industry PhD Program Support, структурира стратегията за образование, обучение и изследвания, от която страната ни се нуждае, особено в техническите области.

С участие в мобилността учителите не само обогатиха своите познания за спецификата на образователната система в Турция, но придобиха знания и професионални компетенции за планиране, организация и провеждане на практическото обучение в реални работни условия, които успешно да приложат в своята работа.
Обогатиха своите познания за бита и културата на местното население и историческите забележителности на гр. Бурса и околностите чрез чудесните впечатления от реализираната богата културна програма.

"Силистра Днес"

Related Posts

Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Коментарите са изключени за Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account