Читателка на “Силистра днес” към кмета Иво Андонов: До кога с тази безработица?

Читателка на “Силистра днес” към кмета Иво Андонов: До кога с тази безработица?

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Млада читателка на “Силистра днес” се обърна към нас с призив, писмото, което ни изпрати за рубриката “Гласът на Силистра”, да достигне до по-висша инстанция, а именно до кмета на община Силистра Иво Андонов.

19-годишната Яница Петрова пише следното:

“На 19 години съм и нямам никаква работа. Баба ми и дядо ми издържат мен, майка ми и баща ми. Кажете  какво е това да нямаш 2 стотинки в джоба си..млада съм, а не мога да изляза на кафе с приятели. Кажете как се живее 6 месеца с по 250 лева? Аз съм на 19 години и не мога да намеря работа, какво остава за по-възрастните? Ако трябваше да се издържам сама, трябва да умра гладна.”

На въпросите “Какво не ви харесва в Силистра”, “Какво мислите ,че трябва да се промени” , зададени от “Силистра днес”, младата силистренка отговаря следното:

“Градът не е почистен добре, вече не е онзи чист град, който беше преди. Няма никаква работа. Какво трябва да се промени? Трябва да има работа за всички”

Яница Петрова задава директен въпрос към кмета на Силистра: “Какво бихте направили, за да има работа за млади и възрастни в нашия град?”.

Това не е първият подобен въпрос. Жалко и тъжно е, когато е зададен от един млад 19-годишен човек. Ще се направили ли най-после нещо, за да се задържат младите силистренци в града или всеки един гражданин на Силистра трябва да търси препитание и начин да оцелее в големите градове?

"Силистра Днес"

comments
 • Отговор:…докато е кмет!

 • гражданин

  13.03.2011 at 9:57

  Очаквате ли наистина отговор?Защото за кмета сме последна грижа.Той дори не изпълнява кметските си задължения от година.Временно изпълняващи длъжността са заместниците му на ротационен принцип за по един месец.Мислите ли,че го е грижа за нещо,което се случва в града и общината?

 • choveka napravi pari na dali go interesuva nqkoi grajdanin ot silsitra i bez tova mu e posleden mandat oshte nqkolko meseca 😉

 • leave a comment

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Create Account  Log In Your Account