Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

Премиерът Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе откриха новия граничен пункт “Кайнарджа-Липница” на българо-румънската граница

На откриването на обекта присъстваха вътрешните министри на двете страни Валентин Радев и Кармен Даниела Дан, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Днешният ден отбелязва много важен момент за връзките между България и Румъния и е следствие на много усилия от страна на двете държави, заявиха премиерите на България и Румъния. По думите на министър-председателя на България Бойко Борисов с този нов обект се дава възможност за взаимно развитие на търговия и туризъм. Той изрази надежда, че ГКПП “Кайнарджа – Липница” няма да е последният граничен пункт, който ще открием заедно с румънския премиер. Предстои и откриването на нов мост на българо-румънската граница”. Изводът е, че колкото повече гранични пунктове се откриват, повече се улеснява населението, бизнеса, туризма, толкова повече се опознаваме“, допълни премиерът.

Припомняме, че през юни тази година вътрешният министър Валентин Радев, след среща с румънския си колега, увери, че в “най-скоро време” ще бъдат открити двата нови гранично-пропускателни пункта Кайнарджа-Липница и Крушари-Добромир.

"Силистра Днес"

Create Account



Log In Your Account