До три дни застрахователите внасят данък върху премиите

До четвъртък (31 май) включително е срокът за внасяне от застрахователите или данъчните представители на данъка върху застрахователните премии, дължим за предходния месец април. Това задължение се регламентира от Закона за данък върху застрахователните премии (ЗДЗП).

Последният ден от месеца определя последната възможност за изпълнение на още няколко данъчни задължения:

–         внасяне на данъците при източника. Задължението е по ЗКПО (Закон за корпоративното подоходно облагане).

–          плащане на данъка върху дейността от опериране на кораби  за месец април (също по ЗКПО). Задължените към ТД на НАП Варна, Офис Силистра лица са операторите на кораби, действащи на територията на Силистренска област.

–          внасяне на окончателните данъци по глава шеста от ЗДДФЛ (Закон за данъците върху доходите на физическите лица) от платеца на дохода, както и за внасяне от работодателя на авансовия данък върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през април са направени само частични плащания.

С цел да улесни своите клиенти,  Националната агенция за приходите поддържа различни възможности за заплащане на дължимите данъчни и осигурителни вноски. Задълженията могат да бъдат погасени с банков превод; с дебитна карта по интернет, за което е необходима регистрация в системата Е-рау и в интернет страницата на приходната администрация http://www.nap.bg/, както и с пощенски запис за плащане към републиканския бюджет.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account