Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Дванадесет деца, победители от областния кръг на националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, получиха награди днес в Силистра. Конкурсът се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” за 14-ти пореден път, като в последните години е и с международно участие.

Според регламента конкурсът се провежда в три възрастови групи и в три категории. В тазгодишното му издание на областно ниво в РДПЗН-Силистра са получени 25 рисунки на 25 деца.

Жури с председател главен инспектор Евлоги Стамов – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност”, и членове Вихрен Иванов – преподавател по изобразително изкуство, старши инспектор Тодор Димитров и инспектор Явор Минков от РДПБЗН, са оценили рисунките и определили победителите, чиито творби ще бъдат включени в националния кръг на конкурса през октомври в София.

В групата на най-малките – от 7 до 10 години, в първа категория са отличени рисунките на Беркай Абедин – с.Сокол, Антонио Ангелов – Силистра, и Тодор Ангелов – с.Сокол. Във втора категория победители са Мирослав Черников, Цвета Георгиева  и Метин Ниязи – и тримата от Силистра.

Призовите места в категорията от 11 до 13 години заемат Емир Фикрет – с.Черник, Дарина Христова – Дулово, и Неврие Исмет – с.Черник.

При най-големите участници – от 14 до 18 години, победители са Александра Иванова – Дулово, Иван Иванов – Силистра, и Дионисий Марков – Силистра.

Грамоти и предметни награди, осигурени от клуба по пожароприложен спорт, на победителите връчи главен инспектор Евлоги Стамов. Той им благодари за участието и пожела много успехи през новата учебна година.

Част от рисунките от конкурса са подредени в изложба във фоайето на Обединения детски комплекс в Силистра, която бе открита днес.

"Силистра Днес"

Related Posts

Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Коментарите са изключени за Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Коментарите са изключени за Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Create Account



Log In Your Account