“Спаси живот! Намали скоростта!”

Между 8 и 14 май ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност. Тази година тя ще премине под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.

Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра също се присъединява към световната идея. За ограничаване на шофирането с „пълна газ“ са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пиковите часове преди започване и при приключване на учебните занятия. В рамките на следващата акция екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При третата обект ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И за трите операции ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.

Желаещите да се присъединят към ІV Глобална седмица на ООН за пътна безопасност могат да се регистрират на адрес https://www.unroadsafetyweek.org/en/home, където да публикуват планирани инициативи и дейности, както и резултатите от тях.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Коментарите са изключени за Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Коментарите са изключени за Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Дрогиран мъж , зад волана на автомобил

Коментарите са изключени за Дрогиран мъж , зад волана на автомобил

Полицията ще раздава брошури с информация за безопасност

Коментарите са изключени за Полицията ще раздава брошури с информация за безопасност

Create Account



Log In Your Account