7 отбора от Източната “Б” група с жалби до БФС, Доростол и Разград в положение “пас”

7 отбора от Източната “Б” група с жалби до БФС, Доростол и Разград в положение “пас”

Жалби от 10 отбора в Б група заваляха към БФС. Причината е решението на футболната централа свързана с резултатите на отказалите се от участие тимове на Дунав Русе на Изток и Ком-Миньор на Запад. Преди няколко дни Спортно-техническата комисия взе решение да отмени получените резултати на двата отбора до момента. От това решение обаче драстично се промениха класиранията в двете Б групи, като на практика някои отбори загубиха по 6 точки от актива си, тъй като бяха спечелили по два мача срещу Дунав и Ком-Миньор

Според голям брой тимове на Изток и Запад решението на БФС и СТК е в противовес с наредбите за първенствата и турнирите.

По-сериозен е отпорът от страна на отборите в Източната Б група. От останалите 9 клуба 7 са или тепърва ще изпратят жалба до футболната централа – Черноморец Поморие, Спартак Пловдив, Любимец, Светкавица, Добруджа, Брестник и Несебър. Единствените два отбора, които няма да го направят са Доростол и Лудорогец, които на практика са облагодетелствани от решението. От Западната Б група със сигурност 3 отбора внасят жалба – Ботев Враца, Ботев Криводол и Малеш Микрево. Чака се решението на Банско и Чавдар Етрополе, които вероятно също ще подкрепят инициативата.

Така към този момент 10 от общо двадесетте останали тима във втория футболен ешалон са против решението на БФС. Очаква се до няколко дни съотношението да стане поне 12 към 8.

Все още не е ясно каква ще е реакцията на футболната ни централа. Ето и текста на жалбата, която е еднотипна за Източната и Западната Б група, като единствената разлика е, че на Изток за говори за Дунав Русе, а на Запад за Ком-Миньор.

Футбол 24

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account