Наградиха финалистите от кункурса за поезия “Любовта е пиянство или пиянство от любов”

Наградиха финалистите от кункурса за поезия “Любовта е пиянство или пиянство от любов”

Наградиха финалистите от кункурса за поезия “Любовта е пиянство или пиянство от любов”

За седемнадесета поредна година бяха връчени наградите на финалистите от Националния конкурс за поезия “Любовта е пиянство или пиянство от любов”. Конкурсът е под егидата на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и се проведе в Заседателната зала на Община Силистра.
В конкурса се включиха 133 творби. Участниците са от всички краища на страната, най-много писма са постъпили от София, Пловдив, Варна и разбира се от Силистра. Тази година участват и поети от градовете Петрич и Благоевград, Свищов и Горна Оряховица, Бургас и Велико Търново, както и три писма с пощенско клеймо от Германия, Швейцария и Канада.
Награждаването откри д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра със своя екип г-жа Денка Михайлова – зам.-кмет “Хуманитарни дейности” и инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет “Устройство на територията” . В приветствието си д-п Найденов изказа задоволство, че традицията се обогатява с нови творци и тази година е регистриран рекорден брой участници.
Победителите определи тричленно жури в състав: председател – Ваня Игнатова – ст. експерт по БЕЛ в РУО Силистра, членове – Мариана Стоянова – поетеса и председател на ЛС “Реката и приятели” и Искра Йорданова – преподавател по БЕЛ в ПМГ “Св. Климент Охридски”.
Първото място спечели Дойчин Иванов Дойнов със стихотворението “Следа от вино”. Г-н Дойнов е на 54г. от град Разград, има издадени стихосбирки, публикации в редица литературни сборници и алманаси, в периодичния печат, в украински и руски издания. Превежда от украински и руски.
На второ място се подрежда Анка Станчева Николова със стихотворението “Въжеиграчи”. Г-жа Николова е на 55г. от с. Спасово , обл. Добрич. Започва да пише едва след 40-тата си година, което не й позволява да участва в конкурси за млади поети.Има много публикации в сайта “Хулите”, във в. “Антимовски хан”-Добрич и в. “Пулс”. Редовно публикува стихове във FACEBOOK – на личната си страница. Печелила е награда в конкурс на производителите на кафе JACOBS. Предстои й издаване на първа стихосбирка през тази година.
На трето място е Йорданка Дойчева Гецова със стихотворението “Опиянение”. Г-жа Гецова е член на дружеството на пловдивските писатели. Автор на стихосбирката “Симбиоза” изд. “Буквите”-2011г. Произведенията и са включени в различни алманаси и сборници за стихове, разкази и есета.
Наградата на ЛС “Реката и приятели” печели Деница Ангелова Ангелова с нейното стихотворение “Вино и любов”. Тя е на 35г. от с. Хърлец, общ. Козлодуй, обл. Враца. Работи като касиер-домакин в Дневен център за хора с увреждания в с. Хърлец. Пише стихове от малка, но първата и стихосбирка /единствена за сега/ излиза от печат през 2014 г. – “Над тебе бди една луна-сърце”. Занимава се с народни танци. Към САФ “Калушари” – с. Хърлец , с което се гордее. Има публикации в няколко алманаха – врачански, казанлъшки, бургаски. Има няколко поощрителни награди от конкурси, а тази година печели Националния конкурс за поезия “Ерато” на в. Уикенд.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Коментарите са изключени за Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Неизвестен мъж загина при ПТП

Коментарите са изключени за Неизвестен мъж загина при ПТП

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account