Полицаи заловиха измамници на местопрестъплението

Полицейски инспектори, обслужващи района на село Българка,  предотвратиха измама на значителна стойност след бърза и професионална реакция. В началото на седмицата 76-годишен местен жител бил посетен от двама мъже, които заявили, че покривът на къщата му се нуждае от спешна подмяна. Въпреки че се колебаел, стопанинът дал съгласие, след като била обявена цена от 800 лева за цялостния ремонт. „Майсторите“ получили 100 лева за материали и след ден с още четирима „колеги“ пристигнали на адреса, но вече поискали от стареца 4000 лева, за да свършат работата. Тръгнали си с нови 200 лева, петел и кокошки и настояли пред възрастния мъж да изтегли кредит, за да се разплати с тях.

В деня, когато притесненият човек получил одобрение за банков кредит, чрез трети лица местните полицейски инспектори разбрали за случая. След прецизни професионални действия те се намесили решително в момент, когато петима пристигнали в имота, за да вземат парите. Така мъжете – на възраст от 23 години до 28 години, били задържани, а измамата предотвратена. Служители на РУ-Силистра продължават разследването по случая.

Не се доверявайте на частни лица, извършващи ремонтни дейности без необходимия лиценз, призовават от полицията. Ако приемете оферта за подмяна на улуци, покриви и др., на цени, значително по-ниски от пазарните, рискувате да бъдете измамени и дори изнудвани. Не допускайте непознати в имотите си и бъдете изключително внимателни с амбулантни търговци или такива, предлагащи различни услуги. При всеки съмнителен случай потърсете полицейско съдействие на тел.112.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account