Обновения “Манеж” в Силистра очаква нови спортни изяви

Обновения “Манеж” в Силистра очаква нови спортни изяви

Обновения “Манеж” в Силистра очаква нови спортни изяви

 Днес на 30 март 2019г. с тържествена церемония бе открита обновената спортна зала „Дръстър”.  На събитието присъстваха кмета на община Силистра д-р Найденов, общински съветници , спортисти и много други гости,  състезатели от различни поколения, спортните клубове , който развиват дейност на територията на общината, представители на спортни федерации, съдии, председатели на спортни клубове, дарители на спорта и журналисти.

Ремонтът на спортната зала превърна обекта в съвременно съоръжение от модерен тип. Сградата включва шест корпуса: спортна зала със съоръжения и трибуни, кафе-бар и санитарни помещения. 
Изцяло е изграден покривът на залата, подменена е дограмата и са шпакловани и пребоядисани всички стени, също така е топлоизолирана. Подменени са водопровода и канализацията, монтирана е нова ел. инсталация и енергоспестяващо осветление, поставена е противопожарна и пожароизвестителна система , мълниезащита и заземяване. Изцяло обновени са съблекалните, сервизните помещения. Предвидена е и тоалетна за хора с увреждания с две врати – за директен вход от вън на нивото на зрителските места и за подход от и към кафе-бара. Осигуряват се нови два евакуационни изхода от север с изход към прилежащия от север паркинг. Създава се место за съдийска маса и определени места за състезатели от двата играещи отбора. Настилката на игралното поле е подменена със специален паркет за спортни зали. Извън игралното поле е положена хетерогенна настилка, негорима, антибактериална и антистатична, с нехлъзгава повърхност и слой от стъклени фибри. Сградата е изцяло климатизирана, с нова вентилационна и отоплителна система. 
С Постановление на Министерски съвет № 260/ 24.11.2017г. са отпуснати допълнителни трансфери по Бюджета на Община Силистра за ремонт на спортна зала “Дръстър”, известна под името Манежа, в размер на милион лева с ДДС. Изготвени бяха от експерти количествено-стойностни сметки и беше обявена обществена поръчка за изпълнител на проекта.

За историята на манежа, зала “Дръстър”: 
Сградата на зала “Дръстър” се намира на улица “Генерал Попов” № 1. Построена е през 40-те години на миналия век. Първоначалното й предназначение е било ,,Манеж”. През 1961-1962 г. предназначението на сградата е променено и е преустроена в спортна зала. През 1961 – 1962 г. са направени подобрения, свързани с предназначението й: пристройка за обособяване на съблекални и санитарен възел, като е осъществена пряка връзка към залата и фоайето. След обособяване на сградата за спортна зала и направените подобрения и преустройства са извършвани само текущи ремонти през годините.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account