Деца от ДГ „Ян Бибиян“ гостуваха на Районното управление в Силистра

Деца от ДГ „Ян Бибиян“ гостуваха на Районното управление в Силистра

Деца от ДГ „Ян Бибиян“ гостуваха на Районното управление в Силистра

Деца от четвърта група на ДГ „Ян Бибиян“ заедно със своите учителки Радка Кунчева и Екатерина Йорданова днес гостуваха на служителите от Районно управление – Силистра. Визитата е в рамките на реализирания от учебното заведение проект „Учител за един ден“, чрез който малчуганите опознават различни професии.

С топли думи и вкусна почерпка в кабинета си ги посрещна началникът на управлението главен инспектор Траян Петров, а инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова на достъпен език ги запозна със спецификата на полицейската професия. В дежурната част гостите наблюдаваха как работи системата за спешни повиквания 112, а експертите от Научно-техническата лаборатория им показаха как се изземват и изследват следи от местопроизшествия.

Любознателните малчугани с интерес разгледаха полицейското оборудване, помощни средства и техника, представени от полицейски инспектор Алтан Мехмед. Под негово ръководство те си припомниха основните правила за лична безопасност на улицата и вкъщи и научиха, че от полицая винаги могат да получат помощ и закрила, ако изпаднат в беда. Най-любопитните се възползваха от възможността да изпробват полицейските  бронежилетки, шлемове и пожелаха отново да се срещнат с новите си приятели – полицаите.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account