Българка не знае коя е, лежи в турска клиника

Българка не знае коя е, лежи в турска клиника

33-годишната Нургюн Мехмедова е от десетина дни в психиатрична болница в истанбулския квартал Бакъркьой и не може да се прибере в България. Момичето има тежко заболяване и е без документи.

За това съобщиха за “24 часа” от изселническата организация “Бултюрк” и потърсиха вестника за помощ, след като от болницата ги помолили за съдействие.

Нургюн само успяла да каже, че е от Силистра, но не могла да обясни къде е била през последните дни, нито как е загубила паспорта си.

В. “24 часа” успя да открие близките й в крайдунавския град.

“Знаем само, че дъщеря ни Нургюн е в болница в Истанбул и трябва да я приберем, но не ни казаха от какво точно е болна”, обясни пред вестника баща й Хайреттин Мехмедов.

Фамилията е сред традиционните търговци на зеленчуци на кооперативния пазар в Силистра.

Нургюн не е омъжена и има основно образование. На три пъти през последните години е била в Истанбул, за да гледа възрастни хора. Стояла там по 2-3 месеца, връщала се и после пак заминавала.

Напоследък връзката с нея прекъснала, тъй като родителите й не знаели къде се намира, а вероятно тя вече е била в болницата.

Родителите й твърдят, че нямат познати в най-големия турски град.

“Жена ми Къймет си прави спешно паспорт, но казаха, че по-рано от 25 февруари няма да е готов, за да тръгне за Турция”, обясни бащата.

Семейството има още две дъщери. Едната е при тях в Силистра и също работи в семейната фирма, а другата е в Германия.

24 часа

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account