ОБЩИНА СИЛИСТРА ПОДКРЕПИ 30 ПРОЕКТА „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА”

ОБЩИНА СИЛИСТРА ПОДКРЕПИ 30 ПРОЕКТА „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА”

Община Силистра подкрепи 30 проекта на кметства, учебни и детски заведения от Силистра и селата в общината за участие в националната кампания „За чиста околна среда” на МОСВ и ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда).

Особено активни през тази година са селата Проф. Иширково, Айдемир, Брадвари, Бабук, Богорово, Главан, Казимир, Калипетрово, Ламбриново, Сребърна. Разработени са идеи за почистване, озеленяване, благоустрояване и възстановяване на обществено значими обекти, дворове на детски градини и училища. За реализиране на свои екоинициативи също кандидатстват СОУ „Никола Вапцаров”, Общинското спортно училище „Дръстър”, ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ПГ по промишлени технологии „Евлоги Георгиев”, ПГ по механотехника „Владимир Комаров”, ПГ по строителство „Пеньо Пенев”, Земеделската гимназия „Добруджа”, детските градини „Ян Бибиян” и „Добруджа” от Силистра. Проект подаде и община Силистра за възстановяване и благоустрояване на парка около паметника „1 800 години Силистра”, на западния вход на града.

Класираните проекти ще получат средства за осъществяването им в размер до 10 000 лева. Резултатите се очаква да станат известни до 16 март, е записано в регламента на конкурса.

Тазгодишната кампания на МОСВ и ПУДООС, която преминава под мотото „Обичам природата – и аз участвам”, обезпечава екологични идеи на общини и кметства, училища, детски градини и НПО.

"Силистра Днес"

Related Posts

Телефонни измами в Силистра и Тутракан , за общо над 4000 хиляди лева

Коментарите са изключени за Телефонни измами в Силистра и Тутракан , за общо над 4000 хиляди лева

Духовият оркестър на Силистра е на път да бъде закрит

Коментарите са изключени за Духовият оркестър на Силистра е на път да бъде закрит

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account