Заместник областния управител Денка Михайлова- гост на областна ученическа конференция по литература

Заместник областния управител Денка Михайлова- гост на областна ученическа конференция по литература

Заместник областният управител Денка Михайлова бе гост днес (24.02.2011 г.) на Областна ученическа конференция по литература. В зала „Диоген Вичев” на регионалната библиотека в Силистра, младите хора представиха своите мисли и разсъждения по темата „Обществото  –  спасение на духа или отчуждение на личността”.

В приветствието си към организаторите и участниците в проявата, станала традиционна за Силистра, зам. областният управител Денка Михайлова сподели, че с участието си в конференцията, учениците правят успешен опит да „щриховат своя път” като личности. „Често младите хора казват „Дайте ни шанс!”. Вие показвате действително желание да се възползвате от един такъв шанс – да бъдете забелязани, да се откроите, да аргументирате позицията или тезата си, а това заслужава уважение”, каза в обръщението си към учениците г-жа Михайлова.

Конференцията по литература се провежда за пета поредна година. Нейни организатори са Регионалният инспекторат по образование, Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий” и община Силистра. Тазгодишното издание протича в две пленарни сесии, по време на които своите доклади по темата „Обществото  –  спасение на духа или отчуждение на личността” ще представят 38 ученика от 11-ти клас в област Силистра.

Най-добрите доклади ще проправят път към студентската скамейка на своите автори във Великотърновския университет.

"Силистра Днес"

comments
  • гражданин

    24.02.2011 at 18:11

    Как гочно ще проправят път към Великотърновския университет, най-добрите творби?

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account