Две момичета от Дулово – с пълни шестици от Областна литературна конференция

Две момичета от Дулово – с пълни шестици от Областна литературна конференция

През тази седмица в Силистра, за пета поредна година, се проведе Областна конференция по литература организирана от РИО, ВТУ ”Св.св. Кирил и Методий” и Община Силистра. В две пленарни сесии 38 единадесетокласници от общините Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница представиха свои доклади на тема: „Обществото – спасение на духа или отчуждение на личността”. Научен ръководител на учениците, в продължение на 4 месеца е бил доц. Радослав Радев – преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

По информация от Виолета Георгиева – директор на СОУ”В.Левски” в Дулово, училището се е представило с 11 ученици. От 11 номинирани от областното жури доклада за крайното класиране, два са били с пълни шестици – на дуловчанките Пламена Стоянова и Радостина Николова. Техните разработки са били озаглавени: „Свещенната човешка глупост”- на Пламена и на Радостина -„Глупостта, която иска, но не може”. С тези отлични оценки те получават и удостоверения, които им дават възможност да бъдат студенти във Великотърновския университет. Успехите на двете ученички са дължат и на преподавателите по БЕЛ Недка Николова и Искра Петрова, уточнява директорката.
Г-жа Георгиева съобщи, че в събота – 26.02.- в четири зали на училището ще се проведе Общинско състезание по информационни технологии организирано съвместно между училището и Русенския университет „Ангел Кънчев”.
За участие в него са се записали 60 дванадесетокласници – от СОУ”В.Левски”-Дулово, СОУ”Й.Йовков”с.Окорш и СОУ”Хр.Ботев” с. Паисиево има и един ученик от силистренско училище. Номинираните за крайното класиране ще получат възможността да са студенти в Русенския университет.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account