Две момичета от Дулово – с пълни шестици от Областна литературна конференция

Две момичета от Дулово – с пълни шестици от Областна литературна конференция

През тази седмица в Силистра, за пета поредна година, се проведе Областна конференция по литература организирана от РИО, ВТУ ”Св.св. Кирил и Методий” и Община Силистра. В две пленарни сесии 38 единадесетокласници от общините Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница представиха свои доклади на тема: „Обществото – спасение на духа или отчуждение на личността”. Научен ръководител на учениците, в продължение на 4 месеца е бил доц. Радослав Радев – преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

По информация от Виолета Георгиева – директор на СОУ”В.Левски” в Дулово, училището се е представило с 11 ученици. От 11 номинирани от областното жури доклада за крайното класиране, два са били с пълни шестици – на дуловчанките Пламена Стоянова и Радостина Николова. Техните разработки са били озаглавени: „Свещенната човешка глупост”- на Пламена и на Радостина -„Глупостта, която иска, но не може”. С тези отлични оценки те получават и удостоверения, които им дават възможност да бъдат студенти във Великотърновския университет. Успехите на двете ученички са дължат и на преподавателите по БЕЛ Недка Николова и Искра Петрова, уточнява директорката.
Г-жа Георгиева съобщи, че в събота – 26.02.- в четири зали на училището ще се проведе Общинско състезание по информационни технологии организирано съвместно между училището и Русенския университет „Ангел Кънчев”.
За участие в него са се записали 60 дванадесетокласници – от СОУ”В.Левски”-Дулово, СОУ”Й.Йовков”с.Окорш и СОУ”Хр.Ботев” с. Паисиево има и един ученик от силистренско училище. Номинираните за крайното класиране ще получат възможността да са студенти в Русенския университет.

"Силистра Днес"

Related Posts

Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Коментарите са изключени за Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Утре празнуваме “Европейски ден на статистиката”

Коментарите са изключени за Утре празнуваме “Европейски ден на статистиката”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account