Приеха годишния план за общинския съвет по етнически и демографски въпроси за 2011 г.

Приеха годишния план за общинския съвет по етнически и демографски въпроси за 2011 г.

Общинският съвет по етнически и демографски въпроси прие работния си план за 2011 година.

Близо 20 дейности и инициативи са записани в документа. С ученически конкурс за рисунка и мултимедийна презентация „Дъга на толерантността”, посветени на 21 март – Международен ден против расовата дискриминация, започва реализирането на проявите. До края на годината са предвидени шоу спектакъл за Международния ден на ромите – 8 април, фотопленер за ученици, изложба на ръкоделия за вързастни, концерт на етносите и ученически викторини. Те са традиционни и са посветени на Таньо войвода и Шейх Бедреддин – герои, свързали съдбите си с Добруджанската история. Викторините предшестват походите на толерантността – по стъпките на Таньо войвода – по случай 2 юни и на Шейх Бедреддин – през ноември.

В плана на Съвета още са предвидени информационни и благотворителни кампании  за подпомагане на деца в неравностойно положение и работа сред ромската общност в квартал „Дръстър” за популяризиране на инициативата на община Силистра за даряване на общински жилища в квартала. Съветът ще търси решение и на проблема с учениците, които не ходят на училище, въпреки че са в задължителна ученическа възраст.

Бюджетът на Общинския съвет по етнически и демографски въпроси за 2011 година е 3 000 лева и е одобрен от местния парламент.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account