Клуб “Екопатрули”-Силистра, Екоклуб “Пеликан” и гимназия “Атанас Буров” с призови места в Националното състезание „Водата-извор на живот”

Клуб “Екопатрули”-Силистра, Екоклуб “Пеликан” и гимназия “Атанас Буров” с призови места в Националното състезание „Водата-извор на живот”

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Националното състезание „Водата-извор на живот” се проведе за 7-ма поредна година в Бургас. То е с екологична насоченост  и е част от проявите посветени на 22-ри март – Световен ден на водата. Организатори са Община Бургас и Общински детски комплекс.
Състезанието се проведе на 17 и 18 март в Младежкия културен център. Състезанието в 1-ва възрастова група /6-8 клас/ протече в три кръга- решаване на кръстословица за получаване на ключова дума; подреждането на пъзел с изображение на морски обитател и представянето на постер.

Жури от специалисти в областта на екологията и опазването на околната среда присъди 1 място на Клуб „Екопатрули”-Силистра, 2-ро за отбора на ОУ”Ив. Хаджийски”-Троян и две трети места за ОУ”Елин Пелин”-с. Руен и Екоклуб „Пеликан”-Силистра.
Във 2-ра възрастова група /9-12 клас/- мултимедийни презентации, първото място бе за отбора на Професионална гимназия по селско стопанство-Нова Загора, 2-ро за Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров”-Силистра и Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”-Разград, а третото място остана за ПМГ”Хр. Смирненски” – Перник.

"Силистра Днес"

Related Posts

Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Коментарите са изключени за Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Опит за кражба на телефон

Коментарите са изключени за Опит за кражба на телефон

Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Коментарите са изключени за Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account