ГЕРБ – Дулово организира пролетен празник

ГЕРБ – Дулово организира пролетен празник

„Младост, цветя, любов, ново начало – тези носещи оптимизъм и надежда думи бихме могли да заменим само с една – пролет.”

С тези думи бе поставено Началото – Първия пролетен празник на самодееца, организиран от общинската организация на ГЕРБ Дулово, по идея и спонсорство на общинския ръководител Тодор Тодоров. Любезно съдействие оказа и община Дулово.

В препълнения салон на читалище „Н. Й. Вапцаров” в Дулово гостите и гражданите от града и общината се насладиха на  прекрасните изпълнения на самодейните колективи, индивидуалните певци и инструменталисти и със сигурност изживяха  положителни емоции и настроение в  първия ден от пролетта.

Проявата уважиха народния представител Стефан Господинов, зам. областния управител Тодора Цонева. „Нека този празник сложи началото на едно ново събитие за община Дулово, като се превърне в ежегодна традиция”, се казва в поздравителния адрес от ГЕРБ Силистра.

Въпреки, че проявата нямаше конкурсен характер, идеята на организаторите бе да бъдат отличени участниците. За целта  на финала компетенто жури оцени и поощри всеки един от явилите  се на сцената с грамоти, някои от които са – „Песен, изпята от сърце”, „Вечните песни на България”, „Опазване и съхраняване фолклорното богатство на Добруджа”, „Песни, обичани от всички”. Всяка група получи и парична награда, осигурена от общинския ръководител на ГЕРБ в Дулово Тодор Тодоров.Негова е идеята пролетния празник да стане регионален и ежегоден.   Първата гост група бе танцова формация „Алегро” – гр. Алфатар.

Със сигурност Първия пролетен празник донесе весело настроение и топлина в сърцата на присъстващите и не на последно място – очакване за следващия.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account