Огнище на туберкулоза регистрираха в с. Искра

Огнище на туберкулоза регистрираха в с. Искра

Огнище на туберкулоза е регистрирано в силистренското село Искра, съобщи началникът на пневмо-фтизиатричното отделение в силистренската болница д-р Светла Андреева.
Със съдействието на кметството е започната профилактична кампания, в рамките на която са прегледани над 70 жители на ромския квартал в селото. От началото на тази година в Силистренско от туберкулоза са заболели 11 души.
До 1 април в силистренската болница се правят безплатни прегледи за риска от туберкулоза, в рамките на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата, съобщиха от болницата.
Безплатни изследвания за туберкулоза ще се правят от днес до 1 април и в Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания в Шумен. Изследванията ще се извършват от 8 до  15 ч в кабинет №127 на болницата.
Заради променената методика на финансиране, безплатните прегледи вече са възможни само в рамките на кампанията, каза управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Вълчанов. След 1 април пациентите, пожелали изследване, отново ще заплащат всички услуги по ценоразпис.

"Силистра Днес"

Related Posts

Обучение за “Библиотекар” ще се проведе в силистренската библиотека

Коментарите са изключени за Обучение за “Библиотекар” ще се проведе в силистренската библиотека

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account