Огнище на туберкулоза регистрираха в с. Искра

Огнище на туберкулоза регистрираха в с. Искра

Огнище на туберкулоза е регистрирано в силистренското село Искра, съобщи началникът на пневмо-фтизиатричното отделение в силистренската болница д-р Светла Андреева.
Със съдействието на кметството е започната профилактична кампания, в рамките на която са прегледани над 70 жители на ромския квартал в селото. От началото на тази година в Силистренско от туберкулоза са заболели 11 души.
До 1 април в силистренската болница се правят безплатни прегледи за риска от туберкулоза, в рамките на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата, съобщиха от болницата.
Безплатни изследвания за туберкулоза ще се правят от днес до 1 април и в Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания в Шумен. Изследванията ще се извършват от 8 до  15 ч в кабинет №127 на болницата.
Заради променената методика на финансиране, безплатните прегледи вече са възможни само в рамките на кампанията, каза управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Вълчанов. След 1 април пациентите, пожелали изследване, отново ще заплащат всички услуги по ценоразпис.

"Силистра Днес"

Related Posts

Два пожара са били овладяни вчера

Коментарите са изключени за Два пожара са били овладяни вчера

Силистренски каратист с успех на световно първенство

Коментарите са изключени за Силистренски каратист с успех на световно първенство

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account