Около 60 доброволци от Силистра почистиха “Меджиди табия”

Около 60 доброволци от Силистра почистиха “Меджиди табия”

Силистренски доброволци почистиха днес местността “Меджиди табия”. Мероприятието бе част от “Месец на младежката активност” и бе организирано от община Силистра и Народно читалище “Паисий Хилендарски”- село Айдемир. Повече от 60 ученици, учители и граждани се включиха в почистването на крепостта. Представители имаше и от младежките организации “Еко клуб Пеликан”, скаутски клуб “Дръстър”, доброволци от библиотека “П. Павлович” и Училищния парламент. Уборката започна от стълбите на крепостта, премина през “Алея на здравето” и завърши пред крепостната стена на “Меджиди табия”. Множество чували и отпадъци бяха струпани пред единствения контейнер в местността, като най-късно утре ще мине кола, която ще извози боклука.
След почистването последваха интересни игри и занимания за учениците, които днес показаха истинска младежка активност. Месецът на младежката активност ще продължи до 13 май.

Екипът на “Силистра Днес”  забеляза, че кошчетата за изхвърляне на боклук са изпочупени, а тези който са останали здрави са единици.

"Силистра Днес"

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account