Ученици и училища в надпревара за събиране на отпадъчна хартия

Ученици и училища в надпревара за събиране на отпадъчна хартия

Логото на кампанията "Живей на чисто"
Логото на кампанията "Живей на чисто"

От 3 май учебни заведения от Силистра влизат в надпревара кой ще събере повече отпадъчна хартия, за да спечели средства за дейност или разкрасяване на училището. Състезанието е в рамките на акцията „Живей на чисто – Пролет 2011”, която се провежда със съдействието на община Силистра от фирмата за разделно събиране на отпадъци, обслужваща града – „Импакт Корпорейшън”.

От 19-те учебни заведения в общината учителските колективи на 13 са пожелали да участват в акцията с намерение да бъдат прочистени шкафовете и канцелариите от залежала документация, а учениците да „освободят” домовете си от стари вестници и тетрадки.

Изкупвателните пунктове в определените дни ще бъдат разположени в училищните дворове. Измерването на теглото на хартията ще се извършва на място. След това ще се транспортира до площадката за предварително третиране на хартиени отпадъци в Силистра, като в същия ден ще бъде подписан протокол за предадената от училището хартия.

От ученик или учител се очаква минимум по 15 кг отпадък, за да се събере прилична сума за училището. Претеглянето на предадената за рециклиране хартия отделно за участник и общо за училище ще даде възможност да бъдат излъчени индивидуални победители и училище – шампион.

Най-активните ще получат награди на 1 юни, по време на хепънинг на площад „Свобода”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account