Ученици и училища в надпревара за събиране на отпадъчна хартия

Ученици и училища в надпревара за събиране на отпадъчна хартия

Логото на кампанията "Живей на чисто"
Логото на кампанията "Живей на чисто"

От 3 май учебни заведения от Силистра влизат в надпревара кой ще събере повече отпадъчна хартия, за да спечели средства за дейност или разкрасяване на училището. Състезанието е в рамките на акцията „Живей на чисто – Пролет 2011”, която се провежда със съдействието на община Силистра от фирмата за разделно събиране на отпадъци, обслужваща града – „Импакт Корпорейшън”.

От 19-те учебни заведения в общината учителските колективи на 13 са пожелали да участват в акцията с намерение да бъдат прочистени шкафовете и канцелариите от залежала документация, а учениците да „освободят” домовете си от стари вестници и тетрадки.

Изкупвателните пунктове в определените дни ще бъдат разположени в училищните дворове. Измерването на теглото на хартията ще се извършва на място. След това ще се транспортира до площадката за предварително третиране на хартиени отпадъци в Силистра, като в същия ден ще бъде подписан протокол за предадената от училището хартия.

От ученик или учител се очаква минимум по 15 кг отпадък, за да се събере прилична сума за училището. Претеглянето на предадената за рециклиране хартия отделно за участник и общо за училище ще даде възможност да бъдат излъчени индивидуални победители и училище – шампион.

Най-активните ще получат награди на 1 юни, по време на хепънинг на площад „Свобода”.

"Силистра Днес"

Related Posts

Убиецът от Руйно е заловен !!!

Коментарите са изключени за Убиецът от Руйно е заловен !!!

Неуспешен опит за рушвет

Коментарите са изключени за Неуспешен опит за рушвет

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account