Великденската благотворителна кампания и общинските състезания на “Ученическите екипи по първа помощ” приключиха

Великденската благотворителна кампания и общинските състезания на “Ученическите екипи по първа помощ” приключиха

С провеждането от 15.00 часа на 29 април Общинско състезание на Ученическите екипи по първа помощ в град Тутракан приключиха общинските състезания в Силистренска област. Служители от Секретариата на Областната организация присъстваха и на проведените състезания в Силистра и Дулово. Отборите показаха добра подготовка, знания и умения по оказване на първа долекарска помощ. Освен това децата се възпитават в милосърдие, оказване на подкрепа, а в тяхно лице растат бъдещи доброволци. Основна роля в подготовката им имат училищните здравни работници за което Областния съвет им изказва своята благодарност.

В областното състезание, което ще се проведе на 19 май се класираха отборът на ОУ „Христо Смирненски” от град Дулово, ОУ „Отец Паисий” – Силистра и СОУ „Христо Ботев” – гр. Тутракан. Очакват се и резултатите от класираните отбори в останалите общини.

Програма „Топъл обяд” на БЧК

Приключи Великденската благотворителна кампания

През учебната 2010/2011 година Силистренската организация на БЧК осигури топъл обяд на 30 деца от СОУ „В. Левски” – гр. Главиница и 30 от СОУ „В. Левски” – гр. Дулово.

За времето от 1 април до края на месеца във Великденската благотворителна кампания беше събрана сума в размер на 96.23 лв.  Българският Червен кръст провежда станалата традиционна кампания в партньорство с магазин „Кауфланд”.  Набраните средства ще се ползват по програмата „Топъл обяд” през следващата учебна година. От Коледната акция бяха събрани 55.00 лв. с което сумата нарасна на 151.23 лв

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account