Обвинението поиска четири години затвор за Мургина

Обвинението поиска четири години затвор за Мургина

Снимка: Интернет

Държавното обвинение поиска четири години затвор за бившия изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина. Прокурорите обвиняват Мургина в злоупотреба със служебното положение, подаване на данъчна декларация с невярно съдържание, както и че е отправяла заплахи към директора на Териториалната дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска, за да я принуди да напусне.

Адвокатите на Мургина поискаха оправдателна присъда. Според защитата лидерът на РЗС Яне Янев е започнал атаките срещу нея, като обикалял телевизиите и твърдял как Мургина е източила държавния бюджет. В този контекст се появило и обвинението срещу бившата шефка на данъчния орган.

По делото са събрани 140 тома материали, направени са отчети и ревизионни актове на около 20-30 фирми. Телефонът на Мургина бил подслушван, тъй като не са намерени никакви доказателства от проведените разговори, обясни защитата.

Адвокатите посочиха пред съда, че е направен опит да се внуши на обществото, че милиарди левове са източвани чрез ДДС от държавния бюджет, а бившата директорка на данъчните е знаела за това.
Присъдата ще бъде прочетена във вторник.

“Новинар”

"Силистра Днес"

Related Posts

Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Коментарите са изключени за Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Автомобил се преобърна в село Алеково

Коментарите са изключени за Автомобил се преобърна в село Алеково

Нови колекции и експонати в Силистра за Деня на музеите

Коментарите са изключени за Нови колекции и експонати в Силистра за Деня на музеите

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account