Майки в Силистра отново на мирен протест

В Силистра майки отново излязоха на мирен протест. Днес, 11 май, в 10.00 часа те се събраха на площад „Свобода”, за да подкрепят националния протест за увеличение на майчинството и добавките за деца.

Преди две седмици майки с бебета спонтанно се организираха чрез социалните мрежи и направиха мирни демонстрации в няколко града. В Силистра протестиращите предадоха исканията си за промени в държавната политика към децата на областния управител Николай Димов.

Младите жени продължават да настояват обезщетението за майчинство през първата година да бъде 90 на сто от брутната работна заплата и не по-малко от минималната за страната. През втората година майчинството да е приравнено с минималната заплата, а не по-ниско, както е сега (240 лв.) . Настояват също детските добавки да са 20% от минималната заплата. Сред исканията им още е решаване на проблемите с недостига на работни места и отказа на работодатели да наемат майки с малки деца.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account