Сдружение „Двойна радост” събра 30 близнаци от Силистра

Сдружение „Двойна радост” събра на празник десетки близнаци от Силистра. Повече от 30 двойки се включиха като зрители или участници в шоу програмата в двора на центъра за работа с деца.

Специално за празника ги поздравиха много приятели, музиканти и танцьори. Изненадата дойде от детския симфоничен оркестър от гр. Чорлу, Турция, които изпълниха мелодии от популярни български народни песни. Най-малките участници в празника бяха 11-месечните тризнаци Габриела, Константин и Петя, а най-възрастните – 70-годишните братя Митеви.

Сдружението „Двойна радост”, създадено през 2005 година в Силистра, организира за четвърти път празник на близнаците. Стремежът е семействата с близнаци да се познават и да си помагат, както и обществото да знае за проблемите при отглеждане на двойки деца, обясни председателката на сдружението Изабела Петрова. По думите й в Силистра средно годишно се раждат по 5 двойки близнаци. В града живеят около 50 семейства с близнаци. В сдружението членуват 20 от тях.

Сред публиката бяха 59-годишните сестри Валентина и Веселка. Те споделиха личен опит и отправиха пожелание към младите родители на близнаци.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account