Шахти без капаци в Силистра, пазете се!

Силистра продължават непрекъснатите кражби на капаци на шахти. Стотици са дупките, зейнали по улиците, които заплашват здравето и живота на хората.

Така в града се ходи само по тротоарите – не само заради колите на платното. Сред най-уязвимите потенциални жертви на отворените шахти са възрастните хора, децата и майките с колички.

Възстановяването на металните решетки е безсмислено – скоро те пак ще изчезнат за скрап. От общината се надяваха да решат проблема с полимер-бетонни решетки, но те са по-скъпи и няма пари за необходимите 300 броя. Затова е поръчано на филмите, отговарящи за шахтите, да намерят по-евтино решение.

„Сега фирмите правят опит да възложат изработването на силно армирани бетонни решетки, които най-малкото да възпрепятстват влизането на така по-едрогабаритни отпадъци в казанчетата и оттам да попадат в канализацията”, обяснява Ивелин Лозев – зам.-кмет на община Силистра.

Засега от общината се надяват до 2-3 месеца да се справят с опасния проблем.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account