Силистренци отбелязаха международния ден на река Дунав

Днес, на Международния ден на река Дунав, в 09.00 часа на полигона на СНЦ „Дунавски клуб”, стартира гребната регата „Александър Гаджалов” с участието на ученици от 8 до 11 клас.

Оспорвана бе надпреварата във финала между отборите – юноши на „Дунавски клуб” и отбора на ПМГ „Св. Климент Охридски”, които се бореха за първото място. За III-тото място борбата бе между  момчета от отборите на ОСУ „Дръстър” и ПГСУАУ „Атанас Буров”, които имаха единствени представители при девойките.

Крайното класиране е:

I-во място – „Дунавски клуб”

II-то място – ПМГ „Св. Климент Охридски”

III-то място – ОСУ „Дръстър”

IV-то място – ПГСУАУ „Атанас Буров”

Организатори на проявата бяха Община Силистра и СНЦ „Дунавски клуб”. Кметът д-р Юлиян Найденов и зам.- кметът Денка Михайлова, връчиха купите на първенците, взели участие в гребната регата „Александър Гаджалов”. Гост на проявата бе д-р Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Силистра.

След приключване на гребната регатата, по инициатива на Областна администрация – гр. Враца и с подкрепата на Областна администрация – гр. Силистра, бе отбелязан Денят на река Дунав. Точно в 12 часа от брега на реката край гр. Силистра бяха пуснати 9 сини балона – символ на Деветото поред отбелязване на празника на реката в България.

В инициативите на Община Силистра под мотото: „Дунав – река на диалога” са състезанието по стрийтбол в Дунавския парк от 17ч. и концертът на Градския духов оркестър на площад „Свобода” от 18ч.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Коментарите са изключени за Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Силистренци тържествено отбелязаха Гергьовден

Коментарите са изключени за Силистренци тържествено отбелязаха Гергьовден

leave a comment

Create AccountLog In Your Account