Задържаха двама мъже за убийството на 40-годишната жена от Калипетрово

Двама криминално проявени мъже на 18 и 25 години са задържани за убийството на 40-годишната жена от силистренското село Калипетрово, която бе намерена удушена в дома й вчера. Само за четири часа бил разплетен случаят, съобщиха на брифинг криминалисти.

След като предварително се наговорили, Милен И. и Мирчо Г. проникнали насила в дома на жертвата между 3 и 5 часа на 2 юли. Първоначалното им намерение било да ограбят жената, но се стигнало до убийство. Жената била удушена, слуховете разкриват, че е използван кабел. Не е имало сексуално насилие, заявиха от полицията. Тялото е намерено сутринта от 12-годишния син на убитата.

Двамата мъже, известни на полицията като извършители на домови кражби, са задържани с мярка за неотклонение, която ще бъде удължена на 72 часа. Срещу единия вече е повдигнато обвинение, до края на деня се очаква и вторият да бъде обвинен за тежкото престъпление.

Съседите на покойната разказват, че приживе тя искала да купи къща в Силистра и да се премести от ромския квартал „Карото”, където живеела. От 10 години била вдовица, издържала се основно от пенсията на детето и търгувала на дребно с незаконни цигари. Семейството на сестра й живеело в Англия. Жената имала в дома си скъп телефон и два лаптопа, предполага се, че това примамило крадците. През деня те се опитали да влязат в дома й, но тя не ги пуснала. През нощта най-вероятно са проникнали през необитаемия горен етаж.

Очаква се социалните служби да се погрижат за сирачето. При абсолютно доказване на вината, задържаните мъже могат да получат до 30 години затвор или доживотна присъда, уточниха криминалисти.

"Силистра Днес"

Related Posts

Шофьор “забрави” да пропусне велосипедист и го удари

Коментарите са изключени за Шофьор “забрави” да пропусне велосипедист и го удари

Опит за кражба на телефон

Коментарите са изключени за Опит за кражба на телефон

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account