Тервел Пулев е подписал 5-годишен професионален договор

Тервел Пулев, който си гарантира най-малко бронзов медал от олимпийските игри в Лондон, е подписал 5-годишен професионален договор с Международната боксова асоциация при аматьорите (АИБА).

Той ще се присъедини към нов проект на федерацията, който ще стартира от следващата година и ще дава възможност на аматьорите боксьори да имат професионални мачове.

“Професионалният бокс към АИБА продължава да разширява звездите си за голямото откриване през есента на 2013 г. Тервел Пулев подписа договор и ще е една от тях. Той е двукратен сребърен медалист от европейски първенства. Изключително корав е и притежава гръмотевично ляво кроше”, се казва в официално съобщение на федерацията.

Самият Пулев също остана доволен от петгодишния договор, който според него е предварителен. “Това е предварителен контракт. Преди световното първенство в Баку през 2011 г., когато всички подписахме контракти за Световните боксови серии и това е нещо подобно. От там отборите си избираха кой да селектират”, коментира боксьорът в категория до 91 кг.

“Сумите, които са заложени в договора, са добри. Мисля, че са по-завишени от тези в Световните боксови серии. Уговорката е, че до 3-4 месеца трябва да се подпише окончателен договор. Ако не го направя, той пропада, без да търпя някакви санкции. Гарантират ми минимум два мача на година”, добави той.

"Силистра Днес"

Related Posts

Съмнение за изтичане на газ в училище

Коментарите са изключени за Съмнение за изтичане на газ в училище

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account