Кълъраш иска да ползва Силистренското депо

При гостуване днес в Силистра директорът на дирекция „Развитие” от Окръжния съвет на Кълъраш, Румъния Даниел Щефан е отправил питане към кмета д-р Юлиян Найденов за възможността Регионалното депо за битови отпадъци в продължение на година-година и половина да приема част от сметта на румънците от другата страна на Дунав. Депото в Кълъраш вече било затворено, заяви Щефан пред журналисти, а Силистра се оказва един от възможните варианти.

Стана ясно, че темата е открита и за двете общини, като тепърва предстои да се обсъдят условията и да се изясни дали това е възможно да се случи.

Докато не проверим какво е състоянието към днешна дата в Депото и докато не знаем за какво точно количество става въпрос, няма да коментирам по темата, заяви силистренският градоначалник д-р Юлиян Найденов. Той уточни, че няма да постави Силистра в ситуация, която да застраши живота на Регионалното депо за битови отпадъци, ако и в момента да се изгражда линията на сепариране и компостиране.

Припомняме, че преди четири години бившите управници на Силистра договориха със Софийска столична община депонирането на 180 000 тона боклук, срещу които бяха получени над 16 милиона лева.

Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Силистра бе създадено по програма ИСПА. В него се използват съвременни технологии за опазване чистотата на въздуха, почвата и подземните води. Експлоатационният срок на депото е 25 години. Въведено бе в експлоатация през октомври 2006-та година.

"Силистра Днес"

Related Posts

Нов случай на телефонна измама в Силистра

Коментарите са изключени за Нов случай на телефонна измама в Силистра

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account