Опазиха зърнената реколтата в Крайдунавска Добруджа от пожари

За първи път това лято зърнената реколтата в Крайдунавска Добруджа бе опазена от пожари. От началото на годината досега 2/3 от регистрираните над 720 произшествия в областта са били в сухи треви и отпадъци. Петнайсет собственици на ниви са наказани с актове и глоби до 200 лв. заради палене на стърнища.

С пренасочването на сигналите към тел. 112, рязко са намалели лъжливите повиквания, съобщи началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра комисар Румен Мъров. Два пъти са потушавани пожари в румънския град Острòв, който е на сухоземната граница със Силистра. Най-близката пожарна там била на 50 км по пътя за Констанца.

11 противопожарни коли и 8 автомобила за спасителна дейност са на разположение по време на дежурство за 101 селища в Силистренско. Най-новият автомобил е от 1989 г.
Тринайсет са новите пожарникари в Силистра, част от тях са на подготовка във Варна. В Силистренско традицията и любовта към професията се поддържа чрез отрядите „Млад огнеборец”. Тази година са обучени 250 ученици.

Днес с демонстрации за гражданите на Силистра, Дулово и Тутракан Областното противопожарно управление отбелязва професионалния си празник.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account