Силистра празнува

С тържествена света литургия, отслужена от Доростолския митрополит Амвросий в катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“, започват проявите по случай деня на Силистра – Кръстовден. От 11 ч. е тържествената сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на открито в Дунавския парк. Почетен гост ще бъде министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която ще участва в сесията и ще открие празничния концерт и светлинно шоу, които ще започнат от 19,30 ч. на централния градски площад.
По време на сесията ще бъде одобрена визия за развитието на града, оформена след обществено обсъждане на проекта за Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Силистра до 2020 г., който общината изпълнява по оперативна програма „Регионално развитие”. Обявен е и ден на отворените врати в културните институти. За най-малките има детски празник в централната част на Силистра, безплатно представление на кукления театър, конкурс за мини-мис на Силистра.
Очаква се заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да бъде гост на празника на Силистра. Преди това от 18 ч. той ще направи едночасова среща с ръководството и членове на ГЕРБ в Дулово по случай петата годишнина от създаването на местната организация. В двудневната му програма са предвидени срещи с ръководствата и членове на ГЕРБ в Силистра, Тутракан, Главиница, Ситово, Алфатар и Кайнарджа.
Празникът на Силистра – Кръстовден – е определен с решение на Общинския съвет от началото на деветдесетте години на миналия век. Той е кулминация на традиционните есенни празници, които продължават до 1 октомври – датата на връщането на Южна Добруджа в пределите на България.

"Силистра Днес"

Related Posts

Тежко ПТП на пътя Русе – Силистра

Коментарите са изключени за Тежко ПТП на пътя Русе – Силистра

Проведе се областно състезание “Млад огнеборец”

Коментарите са изключени за Проведе се областно състезание “Млад огнеборец”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account