Лекари в Силистра нахапани от кучета

Комисия, назначена от регионалната служба в Силистра на Българската агенция по безопасност на храните, заедно с представители на община Силистра и на МБАЛ – Силистра АД, ще обследва в четвъртък през деня глутница кучета на територията на болницата.

В продължение на месеци до общинарите били пращани писма за помощ, защото хуманните лекари от най-голямото болнично звено в областта не можели да се справят сами с неканените си „гости”.

„Да, има няколко случая на ухапани лекари, както на медицински сестри и на санитари”, потвърди за сигналите д-р Даниела Костадинова, изпълнителен директор на болницата. Тя е от т.нар. павилионен тип и се състои от няколко сгради, между които има огромен двор, където се разхождат необезпокоявани кучетата.

На медицинския персонал и на пациентите се налага да преминават между сградите и съответно да се оказват на позиции за атаки от четириногите. Твърди се, че определени екземпляри са агресивни и посягат на хората, без да са били предизвиквани от тях.

"Силистра Днес"

Related Posts

Проведе се областно състезание “Млад огнеборец”

Коментарите са изключени за Проведе се областно състезание “Млад огнеборец”

Силистра с нов окръжен прокурор от днес

Коментарите са изключени за Силистра с нов окръжен прокурор от днес

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account