Регионална библиотека „Партений Павлович” е домакин на деветнадесетата регионална филателна изложба „Силистра – 2012”, която ще бъде открита, днес

До 3 октомври 2012 г. Регионална библиотека „Партений Павлович” е домакин на XIX – та регионална филателна изложба „Силистра – 2012”, която ще бъде открита, днес от 17.00 часа. Тя е посветена на 65-годишнина от учредяването местното филателно дружество «Димитър Дончев».

Изложбата представя 22 колекции от пощенски марки, календари, медали, плакети, кибрити и други експонати, като най-новите колекции са на Светослав Мезев от карти максимум на тема „Български църкви и манастири” и на Божидар Мезев „Българска живопис”. Интерес предизвиква представената колекция от пощенски пликове на Костадинка Свещарова на тема „Честване на бележити дати и събития в Силистренско”. За първи път в изложбата се включва и инж. Иво Андонов – кмет на Силистра за предходните три управленски мандата, с представяне на плакети и сувенири.

„За изминалите 65 – години от създаването на дружеството са проведени 47 изложби”, споделя Христо Христов – секретар на филателно дружество „Димитър Дончев” – Силистра. Като допълва, че след приключване на изложбата в Силистра две от колекциите пътуват за Пловдив за участие в международно колекционерско изложение. Организатори изложбата „Силистра – 2012” са Община Силистра, Областна пощенска служба, РБ „П.Павлович” и филателно дружество „Димитър Дончев” – Силистра.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account