Регионална библиотека „Партений Павлович” е домакин на деветнадесетата регионална филателна изложба „Силистра – 2012”, която ще бъде открита, днес

До 3 октомври 2012 г. Регионална библиотека „Партений Павлович” е домакин на XIX – та регионална филателна изложба „Силистра – 2012”, която ще бъде открита, днес от 17.00 часа. Тя е посветена на 65-годишнина от учредяването местното филателно дружество «Димитър Дончев».

Изложбата представя 22 колекции от пощенски марки, календари, медали, плакети, кибрити и други експонати, като най-новите колекции са на Светослав Мезев от карти максимум на тема „Български църкви и манастири” и на Божидар Мезев „Българска живопис”. Интерес предизвиква представената колекция от пощенски пликове на Костадинка Свещарова на тема „Честване на бележити дати и събития в Силистренско”. За първи път в изложбата се включва и инж. Иво Андонов – кмет на Силистра за предходните три управленски мандата, с представяне на плакети и сувенири.

„За изминалите 65 – години от създаването на дружеството са проведени 47 изложби”, споделя Христо Христов – секретар на филателно дружество „Димитър Дончев” – Силистра. Като допълва, че след приключване на изложбата в Силистра две от колекциите пътуват за Пловдив за участие в международно колекционерско изложение. Организатори изложбата „Силистра – 2012” са Община Силистра, Областна пощенска служба, РБ „П.Павлович” и филателно дружество „Димитър Дончев” – Силистра.

"Силистра Днес"

Related Posts

Калипетрово ще празнува 170 години от освещаването на храм “Св. Димитрий”

Коментарите са изключени за Калипетрово ще празнува 170 години от освещаването на храм “Св. Димитрий”

Зад волана след “весела” цигара

Коментарите са изключени за Зад волана след “весела” цигара

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account