Двамата мъже, които са разследвани за изкопаване и демонтиране на водопроводните тръби ще останат в ареста

Радко Ганчев от Силистра и Стефан Кънев от София ще останат в ареста, след като Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Добрич. Те са разследвани за демонтирането на тръби от магистрален водонапорен тръбопровод от терасата на река Дунав до района на Добрич.

В началото на март тази година двамата мъже са разследвани за изкопаване и демонтиране на водопроводните тръби на площ близо 45 км на територията на области Силистра и Добрич. Наказанието, което законът предвижда за кражба в особено големи размери е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години, конфискация на цялото, или на част от имуществото. Кражбата на съоръжението е извършена от ноември 2011 година до март тази година. Щетата е определена като крупна по размер и оценена на повече от 70 500 лева. Според обвинението, обектът на посегателството е уникален за страната и стратегически за района на Южна Добруджа. Собственост е на “ВиК” ЕООД – Добрич.

Адвокатите на Ганчев припомнят, че той е бил консултантът по изпълнението на дейността по изкопаването и демонтирането на водопроводните тръби чрез своята фирма „Медведев СС” ЕООД, в договор с държавната фирма „Агроводинвест” ЕАД. Водопроводното съоръжение никога не е било действащо и със заповед на Министерството на земеделието и храните е обявено за бракуване, каквато е дейността на. „Агроводинвест”. И двамата обвиняеми са викани многократно на разпит от началото на разследването и едва на 18 септември т.г. са привлечени като обвиняеми.

Обвинението посочва, че след демонтирането, тръбите са били предадени за скрап на фирмата на съпругата на Радко Ганчев. За 6 месеца от началото на разследването, според Апелативния съд, са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обоснован извод, че Ганчев и Кънев са съпричастни към престъпната дейност, за която се разследват. Определенията не подлежат на обжалване.

"Силистра Днес"

Related Posts

Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

Коментарите са изключени за Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

Спасителна операция “котка”

Коментарите са изключени за Спасителна операция “котка”

Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Коментарите са изключени за Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account