Общо 35 години затвор за убийци от Силистренско !

Предадените на съда от Окръжната прокуратура в Силистра Любомир К. и Станислав Вл. за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, бяха признати за виновни днес, 28 март 2017 г., от състав на Силистренския окръжен съд за престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, предл. 2  и 3, във  връзка с член 115, във връзка с член 20, ал. 2  от Наказателния кодекс.

25-годишният Любомир К. ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок 20 год. при строг режим, а 21-годишният Станислав Вл. – 15 год. лишаване от свобода при строг режим.

На 14 февруари 2016 год. в село Пожарево Любомир К. заедно със Станислав Вл. отишли до дома на съселянина си Тодор Т. Искали да го предупредят да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала.За времето от 16 часа до 18 часа двамата подсъдими ходили  четири пъти до дома на Тодор да се разправят. Търсили го и при негов близък роднина. След като не го открили, започнали да хвърлят керемиди по покрива на къщата му и го принудили да излезе на двора.Любомир го ударил с вила през оградната мрежа. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници, юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й.

Съдебномедицинската експертиза изброила минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив – причина за смъртта на 55-годишния Тодор.

И двамата подсъдими имат предишни осъждания. От началото на досъдебното производство Любомир К. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съучастникът му Станислав е привлечен като обвиняем преди приключване на разследването за убийството по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Поради неявяването му на първото съдебно дело мярката му за неотклонение е изменена по искане на прокуратурата от подписка в задържане под стража. Междувременно той извършил и пътно-транспортно произшествие, при което загинало младо момиче. За това престъпление Станислав Вл. вече е осъден.

Днес състав на Силистренския окръжен съд потвърди мерките за неотклонение спрямо двамата осъдени. Те ще продължават да пребивават в ареста.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

"Силистра Днес"

Related Posts

Силистренци тържествено отбелязаха Гергьовден

Коментарите са изключени за Силистренци тържествено отбелязаха Гергьовден

Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Коментарите са изключени за Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Create AccountLog In Your Account