Окръжната прокуратура в Силистра протестира размера на наказанието на учителя по музика от Дулово, блудствал с 6 деца, и настоява за присъда 10 год. лишаване от свобода

Окръжната прокуратура в Силистра внесе в Апелативния съд във Варна протест срещу присъдата на Силистренския окръжен съд, с която на учителя по музика от Дулово Илиян Василев е било наложено наказание от 6 години лишаване от свобода и глоба от 2000 лева. 55-годишният старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово беше признат за виновен от Силистренския окръжен съд за  блудства с шест малолетни ученички на възраст между 11 и 12 години, на които давал частни уроци по музика в дома си, и за разпространение на порнографски материали в интернет.

В протеста си обвинението иска налагането на наказание 10 години лишаване от свобода за Василев и припомня, че законодателят е предвидил наказание от 5 до 20 години лишаване от свобода за блудство с две или повече малолетни лица – престъпление по член 149, ал. 5, т. 1 от НК. Дори и след редукция на наказанието на Илиян Василев заради поисканото от него съкратено съдебно следствие и смекчаващите обстоятелства, а именно чистото му съдебно минало и направените самопризнания, справедливото наказание за него е 10 години затвор.

До шестгодишната ефективна присъда се стигна, след като подсъдимият обжалва наложената му присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим от Силистренския окръжен съд пред Апелативния съд във Варна. Делото е било върнато за ново разглеждане в Силистренския окръжен съд. При повторното разглеждане друг състав на съда наложил  наказание от 6 години лишаване от свобода.

Освен протеста на Окръжната прокуратура в Силистра, защитата на подсъдимия учител е внесла в Апелативния съд във Варна жалба и срещу 6-годишната присъда.

Предстои насрочване на делото в Апелативния съд във Варна.

"Силистра Днес"

Related Posts

Баща блудствал с дъщеря си остава “под стража”

Коментарите са изключени за Баща блудствал с дъщеря си остава “под стража”

Кражба на автомобил и след това катастрофа край Дулово

Коментарите са изключени за Кражба на автомобил и след това катастрофа край Дулово

Мъж от Дулово шофира без книжка

Коментарите са изключени за Мъж от Дулово шофира без книжка

Create Account



Log In Your Account