С екшън демонстрации ще се отбележи професионалният празник на МВР

По случай професионалния празник на МВР 5 юли силистренските полицаи и пожарникари ще зарадват децата си с атрактивни демонстрации и състезателни игри. На събитието, което ще се състои на 6 юли от 10.00 часа на стадион „Доростол” (Стария стадион) в Силистра, са добре дошли и всички жители и гости на областния град.

Пред тях ще бъде показана специализирана полицейска техника, оръжие, помощни средства и друго оборудване, с което си служат пазителите на реда. Гражданите ще имат възможност да разгледат мобилната криминалистична лаборатория и да наблюдават действията на експертите-криминалисти.

Пожарникарите също ще участват в инициативата, демонстрирайки техника и умения за справяне с пожари, аварии и катастрофи.

Полицейски кучета Акса и Цито заедно със своите водачи ще покажат усвоените от тях умения и способности за преследване, обезвреждане и задържане на опасни лица.

Атрактивна демонстрация ще направи и тактическият отряд за бързи действия при ОДМВР-Силистра, който ще представи преследване на лек автомобил с въоръжени престъпници и други високопрофесионални техники за неутрализиране на противници.

В празника ще се включат и състезателите по „Полицейска лична защита” Ивайло Михайлов и Алтан Мехмед, които наскоро спечелиха златни медали от зонално първенство във Варна.

В забавни състезателни игри и стрелба с пневматично оръжие сили ще премерят заедно с родителите си деца на служители на МВР-Силистра на възраст от 08 до 16 години, както и всички други желаещи в тази възрастова група.

Награди за всички участници са осигурени от Спортния клуб и синдикалните организации на дирекцията.

 

"Силистра Днес"

Create Account



Log In Your Account