Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

  На 02.12.2017 г. в гр.София за деветнадесета поредна година Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл”, списание „Счетоводство плюс данъци” , ИДЕС и УНСС организираха Национален конкурс по счетоводство за средношколци. Участваха 42 ученици от 14 професионални гимназии – членове на Асоциацията на икономическите училища в България, които в продължение на 3 астрономически часа решаваха счетоводни задачи.
  Антонина Михайлова Митева и Есин Шевал Шукри от 12 б клас на ПГСУАУ „Атанас Буров” са сред класираните на първите пет места ученици, на които според приетия регламент се признава оценка „Отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2018-2019 г. Преподавателят на учениците Марияна Винарова получава годишен абонамент за списание „Счетоводство плюс данъци” – електронен вариант.
  Сертификатите и наградите на отличените ученици и ръководители са връчени на 15.12.2017 г. на специална церемония в зала ”Тържествена” в УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.
За пореден път единадесетокласници и дванадесетокласници от ПГСУАУ „Атанас Буров”, гр. Силистра участваха в Националните ученически състезания на СА „ Д. А. Ценов” – гр. Свищов, проведени на 17.11.2017г.   

  Младите буровци се изявиха в 4 направления и показаха знания, креативност, умения за презентиране и комуникативност и постигнаха отборни успехи както следва:
  Направление „Управление на проекти“:
Ренета Василева 11 а клас – наградата на ректора на академията
Вилияна Йорданова 11 а клас – наградата на катедра „Стратегическо планиране”
Йоана Димитрова 12 а клас – награда на Общинска банка и лично предложение за стаж и работа в банката
Йордан Станчев 12 а клас – награда на ФК „Академик” Свищов
  Направление „Аграрна икономика“:
Отборът на Йоана Белчева, Дениз Мусов и Йордан Петров от 11 а клас – награда за най-оригинално решение
  Направление „Счетоводство“
Отборно: Николета Иванова, Гамзе Юсуф, Гюлназие Юсуф и Есра Гюрхан от 11 а клас – награда на катедра „Счетоводна отчетност”
  Направление „Туристиада“
Екипът на Павлина Петрова от XI в клас – „Най – аргументирано решение“
Екипът на Сали Ахмед от XI в клас – „Най – приложимо проектно предложение“
Екипът на Мирела Йорданова от XI в клас – „Най – добре представена разработка
  Новите бъдещи студенти получиха символични студентски книжки и сертификати, даващи им право за прием по избрана специалност в академията. Методическите ръководители Марияна Винарова и Сиана Боева взеха участие в националната учебно -методическа работна среща „Възможности и перспективи пред съвременното икономическо образование”.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account