Силистра вече има свой отбор по “джага”

На 18 декември Българската федерация по футбол на маса заедно с Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство “Н.Й.Вапцаров” в село Средище поставиха основите на новооткрития клуб “Силистренски орли” . Федерацията осигури чисто нова маса на децата (и големите). Беше проведено обучение, което продължи през целия учебен ден. Много от учениците изявиха желание да се учат на професионална игра, записвайки се в клуба , те сформираха и първият отбор, който да представлява област Силистра за напред на национални и международни събития.

Очаква се скоро да започне да функционира официалния клуб, който ще се намира в град Силистра, също така и набиране на още членове , които да се занимават професионално с т.н. игра на “джага”. В клуба ще има няколко професионални маси за игра , включително и специална маса за хора с увреждания. 

   Със специални Благодарности към Гергана Друмева начело на инициативата за сформиране на клуба и реализирането на сегашното обучение за младите таланти. Със показаните тренировки за децата очакваме бъдещи високи резултати на клуба в областта и страната.

"Силистра Днес"

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account