Близо 4 хиляди силистренски фирми декларираха печалбата си

3869 декларации за печалбата и доходите на фирмите са приети в офис на НАП Силистра към 31 март, когато изтече последния ден, в който, по Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), дружествата  бяха задължени да подадат  годишна данъчна декларация и да внесат дължимия корпоративен данък за 2016 г, съобщиха от ТД на НАП Варна.

Получените от началото на годината до края на март корпоративни декларации са със 135 повече от приетите до март 2016 г. Все още обаче пристигат документи за годишно отчитане по пощата.

Продължава тенденцията фирмите да се възползват от алтернативното предложение на НАП за подаване на декларации – чрез интернет страница на агенцията с електронен подпис. Тази година броят на подадените по този път корпоративни декларации е 2683  бр., което прави 69% от общия брой. За сравнение миналата година по интернет са получени с 335 годишни данъчни декларации по-малко (2348 бр.), които са представлявали 63% от всички подадени.

897 представители на фирми са посетили офиса, за да подадат на място годишната декларация, а 284 са ползвали услугите на „Български пощи“ или на пощенски оператори.

От НАП припомнят, че от тази година фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Досега промяната във финансовия резултат и дължимия данък ставаше след уведомяване на орган по приходите.

"Силистра Днес"

Related Posts

Област Силистра , бавно и неусетно се заличава

Коментарите са изключени за Област Силистра , бавно и неусетно се заличава

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account