Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

ПГМСС „Никола Вапцаров“ с. Средище се включи в НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 9 МАЙ КАТО ДЕН НА ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА МЛАДЕЖТА 2022 г. С ОБЩО НАИМЕНОВАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА В БЪЛГАРИЯ“. Периода от 5 до 17 Май бе предвиден за реализиране на различни дейности в България, тъй като инициатор е Европейския съюз и за всяка държава има различни периоди. Гимназията участва в инициативата с две дейности свързани с темите: Младежта и света; Култура; Интеграция и равенство. На 09.05.2022 г. учениците имаха възможност да влязат в ролята на учители и директори, за да могат да се сблъскат лице в лице с образователния процес и живота на гимназията. Разбира се децата се справиха безупречно с поставените им задачи. За ден гимназията имаше нов директор, двама зам. директори, дежурни учители, медиатори и учители по различни предмети. Втората дейност беше реализирана на 13.05.2022 г. като концерт. Ученици изпълняваха песни на различни европейски езици като английски, испански и гръцки, а също разбира се и на български език. А заедно всички, хорово изпълниха и химна на Европа. На сцената с помощта на балони в различен цвят децата изобразяваха знамена на европейски държави. С веселие, песни и танци учениците със сигурност ще запомнят този ден. Концертът също така беше като подарък за завършващите дванадесетокласници.

"Силистра Днес"

Related Posts

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

Коментарите са изключени за 19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Коментарите са изключени за Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Утре празнуваме “Европейски ден на статистиката”

Коментарите са изключени за Утре празнуваме “Европейски ден на статистиката”

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account