За 57-ми пореден път стартира международната регата по река Дунав

За 57-ми пореден път стартира международната регата ТИД по река Дунав. Нашата страна ще бъде домакин на регатата, която ще пристигне в с.Ветрен на 24 август и ще финишира на следващия ден в Силистра. По повод домакинството на града ни е извършено окосяване на тревните площи от х-л „Дръстър“ до пристанището, извозване на отпадъците и обезпаразитяване на зоната. В нея работят около 30 работници по програмата за временна заетост.  За удобството на всички участници в ТИД е поставено допълнително осветление, а в петък ще бъдат монтирани химически тоалетни и мобилни бани.

Освен България, тази година страни-участнички в регатата са Германия, Австрия, Сърбия, Унгария, Чехия, Румъния, Израел и Австралия. По данни от Българската федерация по туризъм участват около 130 души, 70 от тях са чужденци, а трима са жители на гр. Силистра.  Един от тях е член на БФТ. Участниците ще отпътуват на 26.08 (събота)

Пламен Костов, който е председател на Републиканската комисия по воден туризъм БФТ, отговаря за ТИД от Видин до Силистра. С него пътува Делка Кавъркова, секретар на БФТ. Тя е и избрана за президент на ТИД 2012г.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account