Златен и сребърен медали за карате клуб „Шото- Витяз“ на международен турнир

Златен и сребърен медали за карате клуб „Шото- Витяз“ на международен турнир

Златен и сребърен медали за карате клуб „Шото- Витяз“ на международен турнир

На 16 и 17.03.2019г. в зала „ Асикс Арена“ гр. София се проведе 6- ти Международен турнир по карате „Никон Опън 2019г.“ В него взеха участие хиляда състезатели от двадесет и една държави, от осемдесет спортни клуба. Състезанията се организират за седми пореден път от СК “Никон”, БНФК и София – Европейска столица на спорта. Двудневната надпревара е във всички възрастови групи, като в нея бяха определени шампионите за младежи, жени, мъже и ветерани. Още в първия ден се видя, че многото световни и европейски звезди сред участниците отново правят този турнир най-голямата и класна надпревара по карате у нас. Зрителите аплодираха уменията на асове от водещи национални школи като Франция, Италия, Германия и Украйна, както и всички съседни наши държави. Същевременно участниците от от по-далечните дестинации – Азербайджан, Алжир, Ботсвана и Непал, внасят допълнителен колорит и превръщат тазгодишния турнир в едно мини Световно първенство.
Първо място и златен медал в дисциплината кумите, кат. до 70кг. завоюва представителят на карате клуб „Шото- Витяз“ Красен Николаев. На второ място и със сребърен медал се окичи Теодор Атанасов. Независимо, че не взеха призови места, добра физическа и техническа подготовка демонстрираха неговите съотборници в съответните възрастови групи и категории: Гергана Енчева, Ростислав Василев,Онур Бингюнер, Станислава Йорданова, Алтай Бехчет, Мурат Халвани и Мария Йорданова. 
Сред официалните лица бе и Асен Блатечки. Актьорът, който в юношеските си години е бил един от първите родни шампиони по карате Да пожелаем на всички състезатели по-високи спортни отличия в предстоящите национални и международни турнири. Карате вече е олимпийски спорт и на Игрите в Токио следващата година ще бъдат излъчени първите в историята олимпийски шампиони може би сред възспитаниците на КК “Шото Витяз” е и бъдещ олимпиец.

Информацията е на клуба

"Силистра Днес"

Related Posts

“Шото-Витяз” с цял куп медали от националното първенство по карате

Коментарите са изключени за “Шото-Витяз” с цял куп медали от националното първенство по карате

Силистренски каратист с успех на световно първенство

Коментарите са изключени за Силистренски каратист с успех на световно първенство

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account