Важните отговори на трудните въпроси за наемането и командироването на служители през границата

Важните отговори на трудните въпроси за наемането и командироването на служители през границата

Важните отговори на трудните въпроси за наемането и командироването на служители през границата

Трудовата мобилност през границата е темата на информационна среща, организирана от Агенция „Виза“ към Българо-румънска търговско-промишлена палата. Събитието е насочено към работодатели, които имат бизнес в Румъния или планират да излязат на румънския пазар. Темите, които ще се обсъждат ще бъдат полезни още и за бъдещи предприемачи, специалисти на свободна практика, счетоводители, юристи, финансисти и специалисти по човешки ресурси.

Лектори от България и Румъния – представители на институции, експерти по трудово и данъчно законодателство, специалисти по възнагражденията и консултанти ще дадат практически съвети за условията за назначаване на персонал в Румъния и ще отговорят на въпроси като:

  • Как да наемете румънски или друг експерт от чужбина във вашата фирма? Какъв е редът, за да назначите български гражданин за управител в румънската ви фирма?
  • Как да командировате работници в Румъния или друга държава от ЕС?
  • Какви са разходите за наемане на служители в Румъния, нивата на заплатите и социалните осигуровки?

Информационната среща ще се проведе на 11 април 2019 г. в гр. Русе, зала Grand Hall, хотел „Космополитан“. Участието в нея е безплатно, но изисква предварителна регистрациячрез този формуляр. Част от презентациите ще бъдат на румънски език и ще бъде осигурен превод.

"Силистра Днес"

Related Posts

Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Коментарите са изключени за Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

България и Румъния в общ проект: „ВИЗА – Агенция за трансгранична трудова мобилност“

Коментарите са изключени за България и Румъния в общ проект: „ВИЗА – Агенция за трансгранична трудова мобилност“

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account