Млади хора получиха поздравления от РУ-Силистра

Началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров връчи днес благодарствени адреси на двама млади хора за достойните им постъпки, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Силистра.

Благодарствен адрес бе връчен и на Ирина Тодорова. Младата жена, която е еколог в Община Силистра, преди дни намерила парична сума в района на Детска кухня и веднага я предала в полицията. Парите, които все още не са потърсени от своя собственик, са на съхранение в районното управление.

Днес в присъствието на кмета д-р Юлиян Найденов тя получи поздравления и благодарствен адрес от полицейския началник. Д-р Найденов също приветства служителката си за постъпката й, пожелавайки й здраве и успехи.

В края на миналия месец десетокласникът от ЕГ “Пейо Яворов” Димитър Дакев намерил на улицата в село Калипетрово мъжки портфейл, съдържащ сумата от 175 лв., лична карта и две банкови карти. Без да се колебае нито за миг, момчето се свързало с полицейските служители, обслужващи района, и предало намереното. Скоро собственикът бил установен, а изгубените вещи върнати.

Днес в гимназията младежът получи благодарствен адрес и похвала от главен инспектор Траян Петров, а съучениците му го възнаградиха с бурни аплодисменти.

 

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account