Заместник-кметът на Силистра Веселин Андреев се срещна с директора на ЮНЕСКО

Заместник-кметът на Силистра Веселин Андреев се срещна с директора на ЮНЕСКО

Заместник-кметът инж. Веселин Андреев е разговарял с Генералния директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) г-жа Ирина Бокова за проблеми, свързани с поддържането на природонаучния музей в резервата „Сребърна” и Късноантичната гробница в Силистра.

Срещата е осъществена в рамките на негово частно пътуване до Франция в края на април и началото на май.

Разговорът е проведен с участието на посланик Александър Савов, постоянен представител на България в ЮНЕСКО и специалисти в областта на културно-историческото наследство. Обсъждани са възможности за реставрация и консервация на Римската гробница и за ремонт на природонаучния музей към резерват „Сребърна”, имайки предвид значимостта на обектите, съобщи Андреев.

Принципно българските дипломати са обещали съдействие. Община Силистра ще изпрати подробности за оценката на състоянието на обектите. От своя страна посланик Александър Савов е приел покана от името на кмета Иво Андонов да гостува в Силистра в началото на юни и да се види на живо състоянието на гробницата, на Поддържания резерват и природо-научния музей „Сребърна”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account