Пожарна безопасност и защита на населението

Пожарна безопасност и защита на населението

Пожарна безопасност и защита на населението

Четиридесет и пет са произшествията, ликвидирани от служители на РДПБЗН-Силистра в периода 13-16 септември. Основно това са пожари в сухи треви и стърнища, при които не са нанесени материални щети след намесата на огнеборците. Спасени са къщи в село Добротица, село Бабук, село Калипетрово и село Черногор, кайсиев масив и широколистна гора край село Искра, орехов масив и фургон край село Алеково, широколистна гора край село Раздел, орехова градина край село Брадвари, гори край село Златоклас и село Давидово, товарен автомобил, превозващ дърва за огрев, край Тутракан, кайсиев масив до село Нова Черна, гора, сграда и пчелин край Тутракан.

Токов удар включил печка на пелети в Силистра на 14 септември около 11:50 часа. Тъй като била без поставени димоотводи, при задействането ѝ се опушили около 100 кв.м стени. Екип на РСПБЗН-Силистра се отзовал на получения сигнал и се справил с произшествието.

Небрежна работа с огън довела до пожар в землището на село Айдемир вчера около 09:10 часа. Огънят унищожил фургон, мебели, центрофуга за мед и 10 пчелни кошера, преди да бъде потушен от екип на силистренската противопожарна служба. Спасени са гора и 200 пчелни семейства.

Късо съединение е причината за пожар във вила в село Срацимир, възникнал на 15 септември около 15:45 часа. Екип на РСПБЗН-Силистра потушил пожара и спасил сградата. Изгорели битова техника и мебели.

Два декара лозе изгорели при пожар край Дулово. Произшествието е станало на 14 септември около 17:10 часа вследствие на човешка небрежност. Пожарът бил потушен от екип на местната противопожарна служба, преди да унищожи останалите 50 дка от лозовия масив.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в съседна градина и унищожил 8 дка кайсиеви и още толкова орехови насаждения между селата Любен и Йорданово на 15 септември. На сигнала за произшествието, получен в 17:32 часа, се отзовал екип на РСПБЗН-Дулово и потушил огъня, спасявайки 2 дка кайсиеви и 12 дка орехови дървета.

50 дка лозя край Тутракан са спасили местните огнеборци, след като загасили пожар, възникнал в масива на 13 септември около 12:25 часа. Причината за пожара, при който са унищожени 3 дка лозе, е човешка небрежност.

Пожар, възникнал първоначално в сухи треви, унищожил 30 дка иглолистна гора и 150 пчелни кошера край Тутракан. Произшествието е станало на 13 септември около 13:50 часа поради небрежна работа с огън. Два противопожарни екипа участвали в гасенето и успели да спасят 10 дка от гората и 150 пчелни кошера.

Небрежна работа с огън  довела до пожар, при който изгорял фургон до село Зафирово. Пожарът, който възникнал на 13 септември около 18:15 часа, бил потушен от екип на Противопожарен участък-Главиница. Спасени са 2 тежкотоварни автомобила.

"Силистра Днес"

Related Posts

Огнен петък са преживели силистренските пожарникари

Коментарите са изключени за Огнен петък са преживели силистренските пожарникари

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Пожари край село Средище и край село Яребица

Коментарите са изключени за Пожари край село Средище и край село Яребица

Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Коментарите са изключени за Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account