Пожарна безопасност и защита на населението

Пожарна безопасност и защита на населението

Пожарна безопасност и защита на населението

Четиридесет и пет са произшествията, ликвидирани от служители на РДПБЗН-Силистра в периода 13-16 септември. Основно това са пожари в сухи треви и стърнища, при които не са нанесени материални щети след намесата на огнеборците. Спасени са къщи в село Добротица, село Бабук, село Калипетрово и село Черногор, кайсиев масив и широколистна гора край село Искра, орехов масив и фургон край село Алеково, широколистна гора край село Раздел, орехова градина край село Брадвари, гори край село Златоклас и село Давидово, товарен автомобил, превозващ дърва за огрев, край Тутракан, кайсиев масив до село Нова Черна, гора, сграда и пчелин край Тутракан.

Токов удар включил печка на пелети в Силистра на 14 септември около 11:50 часа. Тъй като била без поставени димоотводи, при задействането ѝ се опушили около 100 кв.м стени. Екип на РСПБЗН-Силистра се отзовал на получения сигнал и се справил с произшествието.

Небрежна работа с огън довела до пожар в землището на село Айдемир вчера около 09:10 часа. Огънят унищожил фургон, мебели, центрофуга за мед и 10 пчелни кошера, преди да бъде потушен от екип на силистренската противопожарна служба. Спасени са гора и 200 пчелни семейства.

Късо съединение е причината за пожар във вила в село Срацимир, възникнал на 15 септември около 15:45 часа. Екип на РСПБЗН-Силистра потушил пожара и спасил сградата. Изгорели битова техника и мебели.

Два декара лозе изгорели при пожар край Дулово. Произшествието е станало на 14 септември около 17:10 часа вследствие на човешка небрежност. Пожарът бил потушен от екип на местната противопожарна служба, преди да унищожи останалите 50 дка от лозовия масив.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в съседна градина и унищожил 8 дка кайсиеви и още толкова орехови насаждения между селата Любен и Йорданово на 15 септември. На сигнала за произшествието, получен в 17:32 часа, се отзовал екип на РСПБЗН-Дулово и потушил огъня, спасявайки 2 дка кайсиеви и 12 дка орехови дървета.

50 дка лозя край Тутракан са спасили местните огнеборци, след като загасили пожар, възникнал в масива на 13 септември около 12:25 часа. Причината за пожара, при който са унищожени 3 дка лозе, е човешка небрежност.

Пожар, възникнал първоначално в сухи треви, унищожил 30 дка иглолистна гора и 150 пчелни кошера край Тутракан. Произшествието е станало на 13 септември около 13:50 часа поради небрежна работа с огън. Два противопожарни екипа участвали в гасенето и успели да спасят 10 дка от гората и 150 пчелни кошера.

Небрежна работа с огън  довела до пожар, при който изгорял фургон до село Зафирово. Пожарът, който възникнал на 13 септември около 18:15 часа, бил потушен от екип на Противопожарен участък-Главиница. Спасени са 2 тежкотоварни автомобила.

"Силистра Днес"

Related Posts

Пожари край село Средище и край село Яребица

Коментарите са изключени за Пожари край село Средище и край село Яребица

Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

Коментарите са изключени за Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account