Полицията и пожарната в Силистра предприемат мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурност по време на Великденските празници

В навечерието на Великденските празници Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра осъществяват комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността и пожарната безопасност. Полицейско присъствие ще има на всички религиозни и публични прояви в населените места. Планирани са специализирани полицейски операции с цел противодействие на посегателствата срещу собствеността на гражданите.

Създадена е организация за осигуряване на безопасността на движението преди и по време на празничните дни. Пътни полицаи ще следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

Приключват проверките на огнеборците в храмовете в Силистренска област, където ще се провеждат тържествени ритуали. До момента са проверени 32 от тях, като нарушения не са констатирани. С превантивна цел със служителите на храмовете се провеждат инструктажи с оглед стриктното спазване на правилата за пожарна безопасност. Дежурство на противопожарен автомобил ще има в района на Катедралния храм „Св.Св. Петър и Павел” в Силистра по време на празничното богослужение в нощта на 15 срещу 16 април.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account