Пътуваща фотоизложба по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще посети Силистра

Министерство на труда и социалната политика в качеството си на управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР), постави старта на своето Годишно информационно събитие за 2012 г. чрез откриването на пътуваща фотоизложба под надслов „С нас те направиха първата крачка и успяха”. Тя ще посети последователно всички областни градове в страната в периода  м. май – м. юли 2012 г., а в гр. Силистра ще гостува на 4 и 5 юли 2012 г.

В рамките на фотоизложбата, 40 фотографии  разказват човешките истории на съвсем малка част от над 650-те хиляди българи, възползвали се от възможностите по ОП РЧР и представя резултатите от успешни проекти, реализирани в рамките на 141 схеми, финансирани със средства от оперативната програма.

Цветан Балевски, началник отдел в ГД „Европейски фондове, международни програми и проекти”, управляващ орган по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в МТСП, кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов и областният управител г-н Николай Димов ще открият пътуващата изложба на 04 юли 2012 г от 11:00 ч. пред сградата на Община Силистра, площад «Свобода».

Фотоизложбата ще се съпътства и с провеждането на Ден на отворени врати на ОП РЧР. Желанието на екипа на ОП РЧР е да даде възможност на всички заинтересовани лица – бенефициенти, представители на целевите групи, медии, широката общественост, да разговарят директно с експерти на оперативната програма и да се запознаят с напредъка по изпълнението й, с процедурите, които предстои да се обявят, или да се включат в състезания, целящи да популяризират ОП РЧР в България.

Отново на 4 юли 2012 г., в залата на Областен Информационен Център Силистра в сградата на Художествената галерия, ще започне от 11:30 ч. среща с бенефициенти, които вече изпълняват проекти, получили финансиране по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. сключените договори директно с бенефициенти от област Силистра от старта на оперативната програма през 2007 г. до днес са 33. Общата им стойност е около 3,8 млн.лева, а реално изплатените средства са над 1,9 млн.лева, като в тези суми не се включват изпълнявани на територията на областта схеми с директно предоставяне на финансова помощ, които са с национален обхват.

Подробна и актуална информация за пътуващата фотоизложбата „С нас те направиха първата крачка и успяха” е публикувана на информация на уеб-сайта на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”: www.esf.bg

"Силистра Днес"

Related Posts

Нов случай на телефонна измама в Силистра

Коментарите са изключени за Нов случай на телефонна измама в Силистра

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account